Cazmo-sapa

În fiecare zi aud de un nou sport de întreţinere, de o nouă formă de fitness. E o modă şi nu e bine să te pui cu pieptul împotriva jetului. Nu înţeleg totuşi de ce românii, în general mari apărători ai tradiţiilor, mai ales când au de ales între Dragobete şi Valentin, nu popularizează mai mult sportul de întreţinere strămoşesc: cazmo- sapa.

Relativ uşor de deprins, fără costuri prea mari, acest sport poate fi practicat gratuit în grădina oricărui ţăran. Cazmo – sapa, menţine tonusul, lucrează perfect mai toate grupele de muşchi, de la bicepşi la fesieri, şi în plus produce şi satisfacţii pe termen lung. De ce să irosim energia în săli cu aer condiţionat când putem să dăm româneşte la sapă pe tarlalele patriei. Voi încerca să abordez câteva doamne din politică şi un set de veşnice domnişoare din lumea mondenă pentru a promova mai bine această activitate. Garantez că după o săptămână de sapă vă veţi uita altfel în oglinda din baie, chiar dacă nu veţi ajunge să arătaţi ca un model – nici nu vă va mai interesa. În plus, nu există efecte adverse.

În caz că există dubii, apelăm la DEX:

CAZMÁ, cazmale, s.f. 1. Unealtă de săpat pământul, asemănătoare cu lopata, alcătuită dintr-o lamă metalică, ușor concavă, cu muchie ascuțită, fixată la o coadă dreaptă de lemn; hârleţ.

SÁPĂ1, sape, s.f. 1. Unealtă agricolă pentru săpat și prășit, alcătuită dintr-o lamă de oțel plană sau puțin concavă, fixată aproape perpendicular într-o coadă de lemn.

Lasă un comentariu